O NAMA

 

 

Rukometšice Jagodine su u sezoni 2017./2018. osvojile titulu prvaka Države, prvi put u istoriji kluba i to pod palicom šefa struke Dragana Markova sa kojima su 2014. godine osvojile i Kup Srbije. Tim plasmanom obezbedili smo učešće u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, što je takođe prvi put u istoriji kluba.


Ž.O.R.K. Jagodina se takmiči u Super ligi Srbije od 2009 godine.

2010 godine osvojio je šesto mesto u ligi, nakon odustajanja od takmičenja. Ž.R.K. Kikinde Ž.O.R.K. Jagodina se plasirao u evropski kup Čelendž kup.


Ove godine klub nastupa u tri takmičenja Super ligu Srbije, Kup Srbije i Čelendž kup.


U svojim redovima ima četiri seniorske reprezentativke, jednu omladinsku i pet kadetske reprezentativke.


Druga ekipa Ž.O.R.K. Jagodine takmiči se u Drugoj ligi Srbije u nacionalnom kupu igra četvrt finale.


Generacija 1994. godine je najozbiljniji kandidat za prvo mesto u Srbiji, generacija 1998. godine je trenutno prva u svojoj kategoriji.


Inače, klub u svom pogonu ima omladinski klub sa oko 200 polaznika.


Klub se dugo godina takmiči u Saveznim rabgovima, ali najveći uspeh je osvajanje nacionalnog kupa 1993. godine.

U sezoni 2010/2011 ŽORK Jagodina je učestvovala u Čelendž kupu i igrala sa ekipama Anadolu iz Turske i Mios Biganos iz Francuske.


U domaćoj ligi, tokom sezone 2010/2011 Jagodina je retko gubila i zasluženo osvojila 2. mesto na tabeli, a pritom bila i finalista Kupa Srbije te je time izborila igranje Kupa pobednika kupova.


Treba pomenuti i to da Jagodina u sezoni 2011/2012 učestvuje u 3 takmičenja: Kup pobednika kupova; Regionalna liga i domaće prvenstvo.


Sezona 2014/2015 - U protekloj sezoni naš tim je bio na drugom mestu na tabeli sa samo 2 izgubljene utakmice i sa samo 2 boda zaostatka za prvakom. Ponovo smo igrali finale Kupa i kao finalisti obezbedili igranje Kupa Pobednika Kupova u narednoj sezoni. Naša druga ekipa ŽORK Jagodina 2 je takođe završila takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi Istok i obezbedila ostanak u ligi i sledeće sezone. Važno je napomenuti da nju sačinjavaju sve jagodinske igračice iz našeg omladinskog pogona.

2013./2014. smo ostvarili jedan od ciljeva a to je osvajanje Kupa Srbije, koji je održan u Dimitrovgradu 28. i 29. maja. Pored osvojenog pehara za pobednika Kupa, u našim redovima su se našle i najbolji igrač: Dijana Radojević; najbolji strelac: Jelena Nišavić i najbolji golman: Ana Kačarević. Kao pobednici Kupa igramo Kup pobednika Kupova i čekamo protivnika za ovu sezonu. Kup se igra na ispadanje, po dve utakmice, jedna kod kuće jedna u gostima, pa se nadamo da ćemo ove godine dalje stići nego prošle, kad smo naišli na osvajača Kupa Pobednika Kupova ekipu Viborga iz Danske.

 


© Agencija Autentik                    Ukupno Poseta: 1210       Danas: 71       Juče: 114