news image

SUDIJE I KONTROLOR PRESUDILI - RUKOMETAŠICE JAGODINE BEZ FINALA PLEJOFA

JAGODINA-Rukometašice Jagodine oprostile su se od borbe za četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije jer su u 2. kolu polufinala plejofa izgubile na gostovanju od Železničara iz Inđije 30:27 (26:26, 15:11) zbog slabijeg izvođenja sedmeraca.
U regularnom toku utakmice bilo je nerešeno 26:26. Jagodinkama je sudijski par Sekulić-Jovandić dodelio 6 isključenja, a Inđijkama 2, što je uz skandalozno oduzimanje lopte i poništavanje čistog gola u 20. minutu od strane kontrolora Branke Marić, bitno uticalo na tok utakmice. Jagodina je izgubila u prvoj utakmici sa Železničarom 25:21 i plejof nastavlja borbom za treće mesto u utakmicama sa Medicinarom iz Šapca. Igračica koja je obeležila obe utakmice je golman Jovana Vasiljković – Železničar.
O likovanju (ne)rukometne javnosti ne treba trošiti reči, reakcije i naručeni teksovi čekali su ovaj trenutak godinama i dočekali. Sudije i kontrolori, koje delegira ,,večiti” Zoran Tijanić, u dva meča su sve rekli na terenu - rukometašice Jagodine nisu u finalu plejofa. To se ogleda kroz statistiku mečeva, koja je neumoljiv pokazatelj te namere. Tokom sezone su se ,,izgubili” ženski sudijski parovi, pa je tako još na polufinalu i finalnu Kupa Srbije bilo očigledno da utakmice rukometašica sude nečiji puleni. U zvaničnom delu prvenstva u jednoj od utakmica sa Železničarom sudijski par Sekulić-Jovandić dosudio je protiv Jagodine čak 10 sedmeraca, a u korist Jagodine 2. Niko nije reagovao, kao što neće ni posle ove utakmice mada je ulog bio značajniji. E to je slika srpskog rukometa, kao onomad 86 -15 u Temerinu. Zato se u RSS i čelnici raduju pobedi u susretu sa Farskim Ostrvima, tek će se radovati utakmicama sa raznim ostrvima i prikazivati to uspehom.
Treba se osvrnuti i na minuli deo sezone, rukometašice Jagodine osvojile su Svesrpski kup, Super kup i Kup Srbije, bile druge na tabeli posle ligaškog dela prvenstva.
© Agencija Autentik                    Ukupno Poseta: 530       Danas: 44       Juče: 106
Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik      Autentik